Evaluarea proprietății

Analiză comparativă de piață

Când un agent imobiliar lucrează cu vânzătorii pentru a determina un preț de listare sau cu cumpărătorii pentru a verifica valoarea înainte de ofertele de cumpărare, atunci ei fac ceea ce este cunoscut sub numele de Analiză Comparativă de Piață sau ACP. Iată câțiva factori importanți care se iau în considerare într-o analiză comparabilă de piață:

real-estate-market-house-increase

Proprietăți active

listate în prezent, lucru ce ar permite o evaluare a concurenței actuale

real-estate-sign-house-sold

Proprietăți vândute

care sunt similare proprietății dumneavoastră și în aceeași zonă geografică

calendar-2

Zile în piată

durata în care o proprietate similară este sau a fost pe piață înainte de a fi vândută

 

Mai există și alte criterii care pot fi luate în considerare atunci când alegeți comparabilele (ex. valoarea de înlocuire, număr de oferte aflate în piață /localitate, zona și marja de preț, randamentul din chirie).

Cu cât poziționăm prețul mai mult peste valoarea de piață, cu atât mai puțini clienți interesați vom avea și cu atât ne vor scădea șansele de a vinde proprietatea.

Încercare și eșec nu este o metoda ideală de a stabilii prețul unei proprietăți. Entuziasmul pieței generat de o listare nouă se pierde și nu poate fi recâștigat.

Cu cât o proprietate stă mai mult pe piață, cu atât prețul va deveni mai mic. Uneori poate chiar să se vândă la un preț mai mic decât dacă ar fi fost listată cu un preț corect de la început.

Poziționarea Prețului În Piață

Cu cât prețul cerut este mai apropiat de cel estimat, cu atât șansele de a vinde într-o perioadă scurtă de timp și în cele mai bune condiții financiare posibile cresc.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru evaluarea proprietății, noi te putem ajuta. Avem experiență solidă în tot ce înseamnă imobiliare Brașov, atât pentru case cât și pentru apartamente.

Solicită evaluarea proprietății


Compare listings

Comparaţie